Jouw eigen BABS

Sylvia Reulink

Hoe werkt het nou eigenlijk?

Trouwambtenaar

Een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) is een trouw- ambtenaar die door de gemeente wordt aangewezen om het wettelijk huwelijk te voltrekken. Ik ben beëdigd door de rechtbank in Almelo en benoemd in de gemeente Hengelo. Willen jullie door mij in de gemeente Hengelo getrouwd worden, dan kun je jouw voorkeur uitspreken bij de melding van voorgenomen huwelijk,dat wat voorheen ‘ondertrouw’ heette.

Ik voltrek het huwelijk met plezier volgens de hier geldende regels. Als zelfstandig BABS kun je mij ook buiten de gemeentegrens vragen jullie wettelijk huwelijk te voltrekken. Ik word dan voor 1 dag benoemd in de gemeente waar jullie trouwen. Ik kan voor elke gemeente voor 1 dag benoemd worden. De kosten van een eigen BABS komen bovenop de leges die deze gemeente in rekening brengt.

Vaak berekent een gemeente ook een bedrag om een trouwambtenaar voor één dag te benoemen. Deze kosten verschillen per gemeente en zijn voor rekening van het bruidspaar. Iedere gemeente heeft zo z’n eigen regels en werkwijze. Geef daarom tijdig bij de gemeente waar jullie willen trouwen aan, dat je een eigen BABS meebrengt.

Ceremonieel spreker

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ceremoniële verbintenis aan te gaan. Bijvoorbeeld omdat je op een plek wilt trouwen, die niet is aangewezen door de gemeente. Of je wilt op het tijdstip trouwen dat jullie past. Het is geen wettelijke huwelijksvoltrekking,

maar een symbolisch moment waarop ik jullie mag verbinden. Het wettelijk huwelijk is voorafgaand aan de ceremonie geregeld. Veelal wordt gekozen voor een gratis tijdstip of een kleine, korte plechtigheid op het gemeentehuis.

Een ceremonieel huwelijk is niet rechtsgeldig. De vorm hoeft echter geen verschil te maken met de manier waarop jullie en je gasten de ceremonie beleven. Sterker nog… Er is heel veel mogelijk. Graag overleg ik samen met jullie wat de wensen zijn.

Opnieuw JA! zeggen

“Renewal of the Vows”

Waarschijnlijk is het al weer een tijd geleden dat jullie Ja hebben gezegd tegen elkaar. Sindsdien is er veel gebeurd en hebben jullie de wens om een kroon te zetten op alles wat jullie sinds die tijd met elkaar hebben meegemaakt.

Opnieuw Ja zeggen tegen diegene die je al jaren gelukkig maakt. Hoe mooi is dat? Onbetaalbaar!

De herbelofte is een ceremoniële verbintenis, waar je maar wilt, waarbij verschillende rituelen zoals beloftes uitspreken, elkaar ringen geven en een akte ondertekenen, allemaal tot de mogelijkheden behoort.

Memorabele momenten

Er zijn van die momenten in het leven, die je wilt sieren met een persoonlijke toespraak. Graag help ik bij het schrijven van deze of draag hem op een door jullie gewenst moment voor. Ieder mens is uniek. Welke verbintenis je ook aangaat,

iedereen heeft z’n eigen wensen en ideeën. Daarom bied ik mijn dienstverlening op maat aan. Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek heb ik een helder idee van jullie wensen en laat ik jullie weten wat de kosten zijn.

Ik denk graag mee over veel voorkomende zaken rondom de ceremonie en onderhoud daarvoor contact met medewerkers op locatie, ceremonie-meester(s) en weddingplanner. Een Ceremony to Remember, daar ga ik voor!

Volg mij op instagram en bekijk de bijzondere momenten & stories ook online